İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

"Acilen önlem alınsın"

"Acilen önlem alınsın"
Ekonomi
|

Finansal kriz karşısındaki AKP hükümetinin tavrı Adana’dan Erzurum’a, Kastamonu’dan Ankara’ya kadar sabırları taşırdı.

Finansal kriz karşısındaki AKP hükümetinin tavrı Adana’dan Erzurum’a, Kastamonu’dan Ankara’ya kadar sabırları taşırdı.

Dünyayı saran finansal krize karşı sanayici ve işadamlarının yaptığı çağrıya çeşitli tepkiler geldi. “Hükümetin vurdumduymaz politikaları kaygılandırıyor” diyen iş dünyasının tepkileri şöyle:  Adana Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş: “Hükümet, krizin yol açacağı kötü senaryoları düşünerek buna göre alınacak kararları hayata geçirmeli. 2001’den sonra elde edilen kazanımlarımızı, yeni bir krizle kaybetme lüksümüz yok.”
Adana Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş: “Bankacılık kesimini yabancılara ‘Babalar gibi satan’ zihniyet, Türk sanayisine ihanet etmiştir. Bunların acılarını hep birlikte yaşayacağız. Umarım artık birilerinin aklı başına gelir de eldeki mevcutları korurlar.”
Doğu Akdeniz Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Süleyman Onatça: “Hükümet bir an önce, finans ve reel sektörün temsilcilerine çağrı yapmalı. Krizle ilgili tüm taraflar bir araya gelip bu süreci en az kayıpla atlatmak için çözüm üretmeli.”
Adana Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık: “Esnaf sahipsiz bırakılıyor. Kepenk kapatılması istenmiyorsa ‘Can Suyu Kredisi’nin kapsamı genişletilmeli ve 25 bin YTL olan limit arttırılmalıdır.”
Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Behçet Homurlu: “Krediyle üretim yapan ve borç içinde boğuşan çiftçilerin çaresiz bırakılmaması gerek. Üretimin daha da düşmemesi için acil çözüm gerekli.”

CUMHURİYET 14 EKİm 2008 SALI
AKRA