Hükümetlerin mali krizin genel ekonomik krize dönüşmesini önlemek için kredi piyasasına kaynak aktarma kararlarının ardından piyasalar çoştu.
Uluslararası piyasalarda dün başlayan yükseliş eğilimi bugün de sürüyor. New York borsasının yüzde 11,08'lik rekor artışla kapanmasından sonra gözler Asya borsalarındaydı.
Tatil nedeniyle dün kapalı olan Tokyo borsasında artış oranı yüzde 14'ü buldu.Diğer Asya borsalarında da yüzde 4 ile 7 arasında artışlar yaşandı.
Avrupa borsaları da güne keskin yükselişlerle başladı.Dün yüzde 10'un üzerinde artış gözlenen Avrupa Eurofirst endeksinde işlemlerin başlamasıyla birlikte artış oranı yüzde 4 oldu.
Uzmanlar mali sistemin kısa sürede çökmesi riskinin azalmış göründüğünü ancak dünya ekonomisinin durgunluğa gireceği yönündeki kaygıların sürdüğünü söylüyor.
TRT - 14 EKİM 2008 SALI