İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Gürcistan-Rusya gerginliği

Dünya
|

Gürcistan ile Rusya arasındaki gerginlik tırmanıyor. Gürcistan Devlet Başkanı Mikhail Saakaşvili, Abhazya ve Güney Osetya'ya çağrıda bulanarak Gürcistan ile birleşmelerini istedi.

Gürcistan ile Rusya arasındaki gerginlik tırmanıyor. Gürcistan Devlet Başkanı Mikhail Saakaşvili, Abhazya ve Güney Osetya'ya çağrıda bulanarak Gürcistan ile birleşmelerini istedi.

Saakaşvili, televizyondan yayınlanan bu çağrısını, Rusya'nın Abhazya'ya takviye güç gönderdiğini bildirmesinin ardından yaptı.

"Gürcistan, sizlere barış öneriyor, kardeşlik eli uzatıyor. Ne yazık ki saldırgan bir güç var. Biz ne kadar fazla barıştan konuşursak, bu güç o kadar fazla savaştan konuşuyor" dedi. Moskova ise Gürcistan'ın Abhazya'ya saldırı hazırlığında olduğunu, bu yüzden bölgeye takviye güç gönderdiğini açıkladı.
Tiflis yönetimi ise, Rus gücünü ayrılıkçılara destek vermekle suçluyor. Öte yandan Gürcistan'da temaslarda bulunan NATO temsilcisi James Appaturay, Rus askerlerinin Abhazya'dan çıkması gerektiğini, bu toprakları Gürcistan'ın parçası olarak gördüklerini söyledi.
Avrupa Birliği Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana da, Rusya'nın, Gürcistan'ın sorunlu bölgesi Abhazya'daki barış gücü askerlerinin sayısını şimdi artırmasının "akıllıca olmadığını" söyledi.
TRT - 30 NİSAN 2008 ÇARŞAMBA
AKRA