İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Amirallere suikast ve Poyrazköy birleşti

Amirallere suikast ve Poyrazköy birleşti
Güncel
|

Ergenekon soruşturması kapsamında, Amirallere Suikast girişimi iddiasına ilişkin açılan davanın görülmesine devam edildi. Mahkeme, bu davayı, Poyrazköy davasıyla birleştirdi. Tutuklu olan 9 sanıktan 3’ü de tahliye edildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında, Amirallere Suikast girişimi iddiasına ilişkin açılan davanın görülmesine devam edildi. Mahkeme, bu davayı, Poyrazköy davasıyla birleştirdi. Tutuklu olan 9 sanıktan 3’ü de tahliye edildi.

İstanbul 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın üçüncü duruşmasına 9’u tutuklu 19 sanığın tamamı katıldı. Duruşmada, tutuksuz yargılanan Levent Çakın savunma yaptı, sanık avukatlarının talepleri alındı.

Mahkeme, ara kararında, Amirallere Suikast girişimi davasını, aralarında fiili ve hukuki irtibat bulunduğu gerekçesiyle, Poyrazköy davasıyla birleştirdi. Tutuklu sanıklardan Ülkü Öztürk, Ali Seyhur Güçlü ve Sezgin Demirel’in tahliyesine de karar verildi.

Gölcük’te geçen yıl teğmenlere ait bir evde yapılan aramada, Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral Metin Ataç ile halen Deniz Kuvvetleri Komutanı olan Oramiral Eşref Uğur Yiğit’e yönelik suikast iddiasını içeren bir not ele geçirilmişti.

Bazı Ergenekon sanıklarıyla bağlantılı olduğu ileri sürülen sanıklar hakkında, silahlı terör örgütüne üye olmak, örgütün amacı doğrultusunda patlayıcı madde bulundurmak, uyuşturucu ve uyarıcı madde bulmak ve ticaretini yapmak iddiasıyla, 34 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Aynı mahkemede görülen Poyrazköy davasında ise 5’i tutuklu 17 sanık yargılanıyor.

Birleştirilen iki davanın bir sonraki duruşması ise 14 Temmuz’da yapılacak.

18 MAYIS 2010

AKRA