Süreçle ilgili takvim hazır ve Bakanlar Kurulu'nda ele alındı. Takvimde öncelikli düzenlemeler tek tek belirlendi. 30 tasarılık liste muhalefete sunulacak.
Ancak hazırlanan listede taş atan çocuklara ilişkin komisyonda bekleyen tasarı yok. Oysa açılım projesinin önemli ayaklarındandı.
Temmuz ayına kadar yasalaştırılması planlanan düzenlemeler arasında 25 bin öğretmen alımı ilk sırada.
Ayrıca Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu tasarısı, Maliye Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı Torba Tasarısı da Meclis tatile girmeden geçirilecek düzenlemeler arasında. Avrupa Birliği'nin tarımla ilgili faslı açması için gerekli olan Gıda Sağlığı tasarısı da listede.
Ayrıca Dışişleri Bakanlığı'nın istediği yaklaşık 10 uluslararası sözleşme de gündemde öne alınacak. Rusya ile imzalanan nükleer santral anlaşması da kısa sürede Meclis'e sevk edilerek yasalaştırılacak.
Tüm bu bu tasarılara, henüz üzerinde çalışılan istihdam paketine ilişkin düzenlemeler de eklenecek.
Listenin hayata geçebilmesi için Genel Kurul'un çalışma saatleri de artırılacak. Cuma günlerinin de çalışma günü olarak belirlenmesi üzerinde duruluyor.
Milletvekilleri hafta da dört gün 13.00-20.00 arasında mesai yapacak
CNNTURK / 26 MAYIS 2010






