Yargıtay 11. Ceza Dairesi, İlhan Cihaner’in Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde "Ergenekon’a üye olmak" iddiasıyla yargılandığı dava ile Yargıtay’daki "görevi kötüye kullanmak" davasının birleştirilmesini kararlaştırdı. Bu kararın ardından Cihaner’in de aralarında bulunduğu bütün sanıkların tahliyesine karar verildi.
Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in Yargıtay’daki yargılaması bugün de devam etti.
Yargıtay 11’inci Ceza Dairesi Başkanı Ersan Ülker, İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen, "Demokrasiye müdahale planı" davası ile Erzurum 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen, Cihaner’in yargılandığı dava dosyasının CD’ler üzerinden incelendiğini belirtti.
Kararını açıklayan Yargıtay 11’inci Ceza Dairesi, Cihaner’in Erzurum’da "Ergenekon’a üye olmak" iddiasıyla yargılandığı dava ile Yargıtay’daki "görevi kötüye kullanmak" davasının birleştirilmesine oybirliğiyle karar verdi.
Kararda, iki dava arasında "şahsi ve fiili irtibat" bulunduğu ifade edildi.
Ancak davaların hangi mahkemede birleştirileceğine karar verilmedi.
Savcı da birleştirme kararının ardından her iki davada tutuklu bulunan tüm sanıkların tahliyesini talep etti.
Yargıtay 11’inci Ceza Dairesi, savcının talebi üzerine İlhan Cihaner ve 9 sanığın tahliyesine karar verdi.
TRT / 18 HAZİRAN 2010






