İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

ILO'dan işsizliğe kötümser tablo

ILO'dan işsizliğe kötümser tablo
Ekonomi
|

ILO'ya göre küresel ekonomik kriz nedeniyle gelecek yıl sonuna kadar dünyada 20 milyon kişi işini kaybedecek.

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), mali krizin küresel ekonomi üzerindeki etkisinin, gelecek yıl sonuna kadar 20 milyon kişinin işini kaybetmesiyle sonuçlanacağı uyarısında bulundu.    
 
ILO'nun, Uluslararası Paru Fonu'nun (IMF) tahminlerine dayanarak verdiği rakamlara göre, halen dünya genelinde 190 milyonu bulan işsiz sayısı 20 milyon kişinin eklenmesiyle 210 milyona ulaşacak. Bu krizden muhtemelen en çok inşaat, emlak, mali hizmetler ve oto sektörü etkilenecek.
ILO Başkanı Juan Somavia da gazetecilere yaptığı açıklamada, ülke liderlerinin, kurtarma planlarını yaparken yalnızca mali kurumlar değil bireyler üzerindeki etkilerine de odaklanmaları gerektiğini belirtti.
Mali krizin, sadece mali terimler çerçevesinde ele alınmasının iyi olmadığını düşündüklerini belirten Somavia, mali krizin, insanlar, işler ve şirketler açısından ele alınması gerektiğini söyledi.
İnsanların mali krizden zarar göreceğinin belli olduğunu kaydeden Somavia, bu kapsamda önlemlerin işsizlik tazminatlarının karşılanabilmesi ve diğer sosyal güvencelerin sağlanması şeklinde alınması gerektiğini de bildirdi.
CNN TURK - 21 EKİM 2008 SALI
AKRA