Uluslararası piyasalarda dalgalanma sürüyor. Asya piyasaları, dünkü çöküşün ardından toparlanma eğilimine girdi.
Dün son 26 yılın en düşük değeri üzerinden işlem gören Tokyo borsası, günü yüzde 6,4 yükselişle kapattı. Dün yüzde 12 düşen Hong Kong borsasındaki artış da yüzde 14'ün üzerinde gerçekleşti.
New York borsası ise İkinci Dünya Savaşından buyana en kötü ayını geçiriyor. Dün de değer kaybeden borsa, son beş buçuk yılın en düşük seviyelerinden işlem gördü. Avrupa'da borsalar güne yükselişle başladı. Merkez bankaları cephesinde ise faiz indirimleri devam ediyor.
Avrupa Merkez Bankası da yeni faiz indirimlerinin beklenebileceğini duyurdu. Krizin başından buyana merkez bankaları tarafından bankalara sağlanan nakit miktarının 4 trilyon doları bulduğu bildiriliyor. Reel sektörde ise Amerika'da otomobil üreticisi dev firmalar, yönetimle, kendileri için de bir kurtarma paketi hazırlanması konusunu görüşüyor.
General Motors, Ford ve Chrysler firmalarının karlarının ciddi miktarda azaldığı, milyarlarca dolar nakit sıkıntısı içinde oldukları bildiriliyor.
TRT - 28 EKİM 2008 SALI