Ankara, Kuzey Irak’taki Kürt yönetimiyle bu hafta temas kuracak. Türkiye’den bir heyet Bağdat’a giderek yerel Kürt Yönetiminin Başbakanı Neçirvan Barzani’yle görüşecek.
Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (IKYB) Türkiye temsilcisi Behroz Galali, bir süredir temaslarda bulunduğu Kuzey Irak’tan Türkiye’ye döndü.
Hafta sonundan önce Bağdat’a gitmesi planlanan heyete Türkiye’nin Irak Özel Temsilcisi Murat Özçelik başkanlık edecek. Heyet Neçirvan Barzani’ye, Ankara’nın terör örgütü PKK’yla mücadeleye ilişkin taleplerini iletecek ve “PKK’ya karşı birlikte çalışalım” mesajı verilecek.
Barzani, geçen hafta yaptığı açıklamada, Türkiye’nin PKK’ya karşı somut adım çağrısı için, “Bizimle masaya oturmuyorlar ki bizden nasıl yardım istediklerini anlayalım” demişti. Neçirvan Barzani’nin ise henüz Türkiye’ye davet edilmediği ancak görüşme sürecinin sonraki aşamalarında bu davetin gerçekleşebileceği belirtiliyor.
NTVMSNBC - 13 EKİM 2008 PAZARTESİ