İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Onlar artık hacı

Onlar artık hacı
Dünya
|

Arafat vakfesini tamamladıktan sonra Müzdelife'de vakfe yapan hacı adayları, Mina'da bulunan şeytanı taşlamaya başladı.

Arafat'a çıkarak gün boyu dua eden 4 milyona yakın hacı adayı, daha sonra Müzdelife'ye geçti. Hacı adayları, buradan da ülkelerine göre kafileler halinde şeytan taşlama için düzenli bir şekilde Mina'ya geldi.

Olası bir izdihama karşı gerekli önlemlerin alındığı Mina'da şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, şeytan taşlama yerinin 4 kata çıkarılmış olması da önceki yıllarda meydana gelen sıkışıklığı önlüyor.

Türk hacı adayları da Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kafile sırasına göre belirli saatlerde Mina'ya gidiliyor. Şeytan taşlamanın ardından kurbanları kesilen adaylar ise ihramdan çıkarak hacı oldular
 
HABERVAKTİM.COM
08 ARALIK 2008 PAZARTESİ
AKRA