ABD Genelkurmay Başkanı Oramiral Mike Mullen, Afganistan'a gelecek yıl 30 bine yakın takviye asker gönderebileceklerini söyledi.
ABD'nin Afganistan'a gelecek yıl 20 bin civarında takviye asker göndermeyi planladığı ve Amerikalı komutanların uzun süredir 20 bin civarında ek asker gönderilmesini istediği biliniyordu.
Ancak ilk kez üst düzey askeri bir yetkilinin 30 bin gibi çok daha da fazla sayıda askerin Afganistan'agönderilebileceğini kamuoyuna açıkladığına dikkat çekiliyor.
Afganistan'da halen 31 bin askeri bulunan ABD, Ocak ayında 3 bin, baharda da 2 bin 800 takviye asker gönderecek.Yetkililer, Amerikan yönetiminin onayıyla gelecek 12-18 ay içinde Afganistan'a gönderilecek takviye asker sayısının 20 bincivarına ulaşabileceğini kaydediyordu.






