İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Ortadoğu'da yine gerginlik

Ortadoğu'da yine gerginlik
Dünya
|

İsrail ile Filistinli gruplar arasında sağlanan ateşkesin sona ermesinin ardından bölgede gerginlik tırmanıyor.

İsrail ile Filistinli gruplar arasında sağlanan ateşkesin sona ermesinin ardından bölgede gerginlik tırmanıyor.     
 
Gazze Şeridi'nden İsrail'i hedef alan saldırılar devam ederken, İsrail yönetiminden geniş çaplı bir operasyon yapılabileceği sinyalleri geliyor. Mısır'ın arabuluculuğunda sağlanan ateşkesin süresi cuma günü dolmuş ve cumartesi günü İsrail'e 30 kadar roket ve havantopu atılmıştı.
İslami Cihad'ın üstlendiği saldırılar pazar günü de sürdü ve bir İsrailli işçi roket saldırısında yaralandı. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırısında ise Filistinli bir çocuk yaralandı.
İsrail kamuoyunda yükselen operasyon çağrılarına Başbakan Ehud Olmert soğukkanlı yaklaşıyor. Ancak olası bir operasyonun da her an düzenlenebileceğinin sinyalini veriyor.
Filistinli grupları şiddeti tırmandırmamaları konusunda uyaran Olmert, "Sorumlu bir hükümet savaşa girmekten memnun olmaz ancak gerekirse bundan da kaçınamaz" diye konuştu. İsrail Dışişleri Bakanı ve Kadima Partisi lideri Tzipni Livni ise çok daha sert bir çıkış yaptı.
Livni, Şubat ayındaki seçimlerden Başbakan olarak çıkması durumunda, Gazze'deki Hamas yönetimini "devireceğini" açıkladı. Likud Partisi lideri ve Livni'nin başbakanlık yarışında önde gelen rakibi olarak görülen Binyamin Netanyahu da daha aktif saldırı politikası izlenmesi" çağrısında bulundu.
TRT - 22 ARALIK 2008 PAZARTESİ
AKRA