İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Gazze'de katliam sürüyor

Gazze'de katliam sürüyor
Dünya
|

Ölen Filistinli sayısı 900'ü aştı. Uçaktan atılan bildirilerde, bombardımanların şiddetleneceği belirtildi

İsrail'in Gazze'deki katliamı devam ediyor. Saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 900'ü aştı. Katliamda ölenlerin yarıdan çoğunun, çocuk, kadın ve yaşlılar olduğu, yaralı sayısının ise 4 bine yakın olduğu bildiriliyor.

İsrail ordusu, Gazze'nin merkezine girebilmek için saldırılarını artırdı. Kara ve denizden de devam eden saldırılarda, çoğu kadın ve çocuk 60'tan fazla kişi hayatını kaybetti. Harekatın başından bu yana ölen Filistinli sayısı 905 olarak verilirken, bunlardan 465'i çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşuyor.
İsrail ordusu ise 10 askerinin öldüğünü açıkladı. Hamas, İsrail tank ve zırhlı araçlarını tank savar roketleri, bubi tuzakları ve mayınlarla durdurmaya çalışıyor.
İsrail uçaklarının attığı bildirilerde ise saldırıların üçüncü safhasına geçileceği ve bombardımanların daha da şiddetleneceği belirtildi. Bu arada İsrail'in kimyasal silah kullandığına ilişkin iddialara hergün bir yenisi ekleniyor.
İnsan Hakları İzleme Örgütü, İsrail'i fosfor bombası kullanmakla suçladı ve bu bombaların insanlar üzerindeki etkileri konusunda uyarıda bulundu. Suçlamayı kabul etmeyen İsrail, ateşkes için de kendi şartlarını koydu.
İsrail, Mısır sınırından Gazze'ye yapılan silah kaçakçılığını önlemenin de bir uluslararası gücün değil, Mısır askerlerinin görevi olduğunu bildirdi. İsrail hükümet sözcüsü Mark Regev ise Gazze'ye yakında gazetecileri sokabileceklerini söyledi.
TRT - 12 OCAK 2009 PAZARTESİ

AKRA