Orta Anadolu Un Sanayicileri Birliği Başkanı Mehmet Güney, buğday fiyatında yaşanan artış nedeniyle un fiyatlarının çuvalda 3-7 TL arttığını söyledi.
Güney, buğdayda son günlerde yaşanan fiyat hareketliliğin un fiyatlarında da etkisini gösterdiğini belirtti. Un fiyatlarının çuvalda 3-7 TL arasında arttığını kaydeden Güney, ''özellikle ithal buğday fiyatının artması un fiyatlarını etkiledi. Yerli buğdayın kilogramı 55-65 kuruş arasında değişirken, ithal buğdayın bize kilogram maliyeti 72 kuruşu buluyor'' diye konuştu. Güney, özellikle TİP 650 olarak nitelendirilen ekmeklik unun ve daha çok baklava ile börek yapımında tercih edilen TİP 550 unun üretiminde ithal ve yerli buğdayı birlikte kullandıklarını ifade ederek, ''buğday fiyatındaki artış nedeniyle unun çuvalında 3-7 TL arasında artış yaşandı. Bir kilogram ithal buğdayın Mersin limanından bize maliyeti 72 kuruşu buluyor. İthal buğdayı unun kalitesini ve enerjisini yükseltmesi için yerli buğdayla birlikte kullanıyoruz'' dedi.
MİLLİ GAZETE - 20 OCAK 2009 SALI
Un fiyatlarında artış yaşanıyor


Orta Anadolu Un Sanayicileri Birliği Başkanı Mehmet Güney, buğday fiyatında yaşanan artış nedeniyle un fiyatlarının çuvalda 3-7 TL arttığını söyledi






