İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı

İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı
Dünya
|

Gazze'de kalıcı ateşkes çabaları sürerken, bölgeden çatışma haberleri geliyor. Hamas, İsrail'in Gazze Şeridi'ne hava saldırısı düzenlediğini açıkladı

Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması çabaları sürerken, bölgeden çatışma haberleri geliyor. Hamas, İsrail'in Gazze Şeridi'ne hava saldırısı düzenlediğini ve saldırıda 2 kişinin yaralandığını açıkladı.

Sabah saatlerinde de bölgeden bir patlama haberi geldi.

İsrail ordusu, Gazze sınırında meydana gelen patlamada 1 İsrail askerinin öldüğüne ilişkin Arap medyasında yer alan haberleri doğruladı. İsrail ateşinde bir Filistinlinin de öldüğü bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, patlamada ayrıca 1'i ağır olmak üzere 3 askerin de yaralandığı belirtildi.

İsrail askerleri patlamanın ardından Gazze sınırını geçerek bölgede arama çalışmaları başlatırken, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, İsrail'in saldırıya karşılık vereceğini söyledi, ancak ne şekilde karşılık verecekleri konusuna açıklık getirmedi.

Bombanın İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesin yürürlüğe girmesinden önce mi yoksa sonra mı konulduğu belirsizliğini koruyor.

Henüz hiçbir militan grup olayın sorumluluğunu üstlenmezken, bir Hamas lideri saldırıya destek verdiklerini açıkladı.

Hastane kaynakları, Gazze Şeridi'nin güneyinde İsrail sınırı yakınındaki Kissufim bölgesinde İsrail topçusu veya helikopterleri tarafından açılan ateş sonucu 24 yaşındaki Enver El Dreim isimli Filistinlinin öldüğünü belirtti.

Gazze sınırındaki Kissufim geçiş noktası yakınında bulunan bölge sakinleri, bölgeden şiddetli silah sesleri geldiğini ve İsrail helikopterlerinin havada daireler çizdiğini belirtti.

Bu arada patlamadan sonra Erez sınır kapısı geçişlere kapatıldı.

İsrail ve Hamas, 10 gün önce bölgede ateşkes ilan etmişti. İsrail tek taraflı ateşkes ilan ettiğinde, bir hafta süreyle Hamas ve diğer örgütlerin hareketlerini izleyeceğini bildirmişti. Bu süre dün sonra erdi.

Bin 300 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 22 günlük İsrail -Filistin çatışmasında 10 İsrail askeri öldü.

CNN TÜRK - 27 OCAK 2009 SALI
AKRA