Gazze'deki hastanelerde görev yapan Filistinli doktorlar, bölgede kan kanseri vakalarında büyük bir artış olduğunu belirterek, İsrail'in 2001 yılından beri Gazze Şeridi'nde savaş suçu işlediğini kaydettiler.
Filistinli kaynaklar, Gazze saldırısında Filistinli çocukları hedef seçen İsrail'in,bölgede Yahudi nüfus olarak azınlığa düşme korkusu yaşadığı için, bilinçli olarak kanser ve kısırlığa yol açan fosfor ve Dart bombalarını kullandığını ifade ettiler.
Kaynaklar, İsrail'in 1980'de yasaklanan konvansiyonal silahlar kapsamındaki fosfor bombasını kullanmasının, Filistinliler'i kısırlaştırarak artan nüfuslarının önüne geçmek olduğunu vurguladı.
Şifa Hastanesi'ne bağlı Prens Naif Radyoterapi Merkezi'ndeki doktorlar kanser vakalarının önümüzdeki yıllarda artmasından endişe ediyor. Merkezin Müdürü Dr. Raid Cezzar, son yıllarda kanser vakalarında büyük bir artış olduğunu, bunun İsrail'in kullandığı Duna bombalardan kaynaklandığını söyledi. Duna bombaları zayıflatılmış uranyum içeriyor.
Müslüman nüfus gücü
İsrail'in son Gazze saldırısında kullandığı fosfor bombalarının nedeni olarak Filistin'in artmakta olan nüfusu gösteriliyor. 2008 verilerine göre bölgede 5.5 milyon Filistinliye karşı 5.4 milyon Yahudi yaşıyor. Bu rakamın 2020 yılında 8.5 milyon Filistinliye karşı 6.4 milyon Yahudi olarak değişeceği tahmin ediliyor.
TİMETURK - 29 OCAK 2009 PERŞEMBE







