İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Irak'ta yerel seçim zaferi Maliki'nin

Irak'ta yerel seçim zaferi Maliki'nin
Dünya
|

Irak'ta hafta sonu yapılan yerel seçimlerden sonra gelen ilk resmi sonuçlara göre, Başbakan Nuri El Maliki'nin desteklediği Hukuk Devleti koalisyonu Bağdat ve Basra'da büyük bir çoğunlukla kazandı

Irak'ta hafta sonu yapılan yerel seçimlerden sonra gelen ilk resmi sonuçlara göre, Başbakan Nuri El Maliki'nin desteklediği Hukuk Devleti koalisyonu Bağdat ve Basra'da büyük bir çoğunlukla kazandı.

Bağımsız seçim komisyonunun açıkladığı sonuçlara göre, Hukuk Devleti koalisyonu başkentte oyların yüzde 38'ini, Basra'da da yüzde 37'sini elde etti.

Şii Irak İslam Yüksek Konseyi (IİYK) ise petrol bölgesi Basra'da oyların yüzde 11,6'sını alabildi. Şii lideri Mukteda Sadr'ın desteklediği grup da Bağdat'ta yüzde 9 oy aldı.

Hukuk Devleti koalisyonunun IİYK'nin kalesi Necef kentinde de ilk sırada olduğu belirtildi.

Ülkenin kuzeyindeki Ninova vilayetinde ise Sünni el Hadba ittifakının oyların yüzde 48,4'ünü aldığı, Kürt grubun da yüzde 25,5 oranında oy kazandığı kaydedildi.

Vilayette bir Sünni grubun kazanmasının El Kaide ile diğer direnişçi gruplara desteğin azaltılmasına yardım edebileceği ifade ediliyor.

Maliki seçimlerde yasa ve düzenin sağlanması temelinde kampanya yürütmüştü.

CNN TÜRK - 05 ŞUBAT 2009 PERŞEMBE
AKRA