Lübnan'dan 60 ton yardım malzemesi ile yola çıkan gemiye, İsrail donanması tarafından üç kez ateş açıldı. Gemi İsrail'e ait 18 gambot tarafından kuşatıldı, ardından el konarak İsrail'in Aşdod Limanı'na çekildi. Fransa'nın Gazze'ye gönderdiği su arıtma istasyonunun girişine de izin verilmedi. Fransa, İsrail'den bu konuda açıklama beklediğini bildirdi.
İsrail bombardımanı sırasında Gazze'nin kanalizasyon sistemi büyük hasar görmüş, Dünya Sağlık Örgütü bölgede salgın hastalık uyarısında bulunmuştu. Hamas da Gazze'de Birleşmiş Milletler yardımlarına el koydu.
Birleşmiş Milletler yetkilileri olayı kınarken, Hamas, yardımların sadece karşıt gruplara dağıtıldığını, kendilerinin ise ihtiyacı olanlara dağıtacağını savundu.
Öte yandan israil askerleri, Batı Şeria'da bir evi basarak, İslami Cihat mensubu 21 yaşındaki bir Filistinliyi öldürdü. Babası, kardeşleriyle uyurken, İsrail askerlerinin odaya girerek oğlunu vurduklarını anlattı.
TRT - 5 ŞUBAT 2009 PERŞEMBE







