İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

‘Kriz marketlere yansıdı, halk boğazından kısıyor’

‘Kriz marketlere yansıdı, halk boğazından kısıyor’
Ekonomi
|

‘Halkın alım gücü azaldıkça talepteki azalmaya paralel olarak marketler fiyatlarını düşürmek durumunda kaldı’ diyen TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, şubat ayı market fiyatlarında takip edilen toplam 24 üründen 17’sinde fiyat düşüşü görüldüğünü söyledi

‘Halkın alım gücü azaldıkça talepteki azalmaya paralel olarak marketler fiyatlarını düşürmek durumunda kaldı’ diyen TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, şubat ayı market fiyatlarında takip edilen toplam 24 üründen 17’sinde fiyat düşüşü görüldüğünü söyledi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, şubat ayında bazı perakende ürünlerinde fiyat artışı görülürken, pekçok üründe azalma meydana geldiğini belirtti. “Kriz marketlere yansımış, halkımız boğazından kısmaya başlamıştır. Halkın alım gücü azaldıkça talepteki azalmaya paralel olarak marketler fiyatlarını düşürmek durumunda kaldı” ifadesini kullanan Şemsi Bayraktar, şubatta marketlerde fiyatı en çok artan ürünün yeşil fasulye, fiyatı en çok düşen ürünün ise domates olduğunu kaydetti.

Nelerin fiyatı düştü?
Bayraktar, fiyat artışlarının ‘üreticilerden mi, aracı veya perakendecilerden mi kaynaklandığı?’ konusunda doğru bilgi vermek amacıyla 1.5 yılı kamuoyunu bilgilendirdiklerini, genel olarak üretici fiyatlarının gerilediği durumlarda dahi market fiyatlarında şubat ayındaki kadar gerileme görülmediğini söyledi.

“Üretici ve market fiyatları arasındaki fark düşmeye başladı. Yaşanan ekonomik kriz halkın alım gücünü azalttı. Talepte meydana gelen daralma başta üreticilerimiz olmak üzere tüm sektörü olumsuz etkilemektedir. Halkın alım gücü azaldıkça talepteki azalmaya paralel olarak marketler fiyatlarını düşürmek durumunda kalmışlardır.”

RADİKAL - 02 MART 2009 PAZARTESİ
AKRA