İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Obama'nın Türkiye programı netleşti

Obama'nın Türkiye programı netleşti
Dünya
|

ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye'ye yapacağı ziyaretin tarihleri belli oldu. Obama önce Ankara'ya gelecek sonra İstanbul'a geçecek.

ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye'ye yapacağı ziyaretin tarihleri belli oldu. Obama önce Ankara'ya gelecek sonra İstanbul'a geçecek.  
 
ABD Başkanı Barack Obama, Türkiye'ye yapacağı ziyaret kapsamında 6 Nisan'da Ankara'da, 7 Nisan'da İstanbul'da temaslarda bulunacak.Türk Amerikan İşadamları Derneği Onursal Başkanı Zeynel Abidin Erdem Obama'nın Türk hükümeti ile ele alacağı konuları açıkladı.
Zeynel Abidin Erdem şunları söyledi:
 Türkiye şu anda Fransa ve Almanya’dan daha güçlü bir ülke.  Türkiye’nin coğrafi konumu itibarı ile İran, Irak ve Kafkasya ile komşu ve bütün enerji kaynaklarının geçtiği çok önemli bir konumdadır. Türkiye kendine güveni ve son dönemlerde dış politikadaki açılımı ile yeni bir süreç başlatmıştır.  Davos da bunun en önemli göstergesidir.
 Global kriz olmasaydı Türkiye’de bugün 16 bin dolarlık GSMH’sı olacaktı. Türkiye’nin 200 milyar dolar ihracatı ve 500 milyar dolarlık bir dış ticareti var. Biz Turgut Özal zamanında 200 milyon dolara ulaştığımızda büyük bir coşku yaşamıştık.
OBAMA TÜRKİYE İLE NELERİ KONUŞACAK
 Obama Ermeni meselesini Türkiye ile konuşmak durumundadır. Seçim döneminde Ermeni vatandaşlarına mesajlar verdi. Obama düzgün bir platformla Ermenistan Türkiye ilişkisinin gelişmesine katkıda bulunacaktır.
Obama Türkiye’ye gelince İran’ı konuşacaktır.  İran’la bugüne kadar tamamen kopan ilişkiler bu yeni süreçte yeniden normale girme ihtimali vardır. Obama diğer liderler gibi değil. Obama barıştan yanadır.
ABD’nin tamamen yerleşen kötü imajını düzeltmek için Obama bu adımları atmak durumundadır. 
HABER 7 - 11 MART 2009 ÇARŞAMBA
AKRA