İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Krizler gelir geçer vergiler kalıcı olur

Krizler gelir geçer vergiler kalıcı olur
Ekonomi
|

ESDER Başkanı Mahmut Çelikus, Türkiye'de vergi sisteminde adaletsizlik bulunduğunu ifade ederek, ''Krizler gelip geçicidir. Bu ülkede asıl konuşulması gereken vergilerdir'' dedi.

ESDER Başkanı Mahmut Çelikus, Türkiye'de vergi sisteminde adaletsizlik bulunduğunu  ifade ederek, ''Krizler gelip geçicidir. Bu ülkede asıl konuşulması gereken vergilerdir'' dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel  Başkanı Mahmut Çelikus, Türkiye'de vergi sisteminde adaletsizlik bulunduğunu  ifade ederek, ''Krizler gelip geçicidir. Bu ülkede asıl konuşulması gereken  vergilerdir'' dedi.

Çelikus, Hatay'da düzenlediği basın  toplantısında, Türkiye'nin temel sorununun dolaylı vergiler olduğunu söyledi. Dolaylı vergileri ''namert vergisi'' olarak adlandıran Çelikus, şöyle  konuştu: ''Maddi durumu kötü olanlarla zenginlerden aynı vergi alındığı için  dolaylı vergilere namert vergileri denir. Bunlarda holding sahibiyle işçiden aynı  vergi alınır. Krizler gelip geçicidir, asıl konuşulması gereken vergilerdir.  Çünkü bu vergiler kalıcı oluyor. Bu ülkede namert vergilerin nereye gittiğini  bilirseniz, ülkenin efendilerinin ve kölelerinin kim olduğunu daha iyi  bilirsiniz.''

Esnaf kepenk kapatıyor
Esnafın artık kronikleştiğini belirten Çelikus, geçen yıl  yaklaşık 64 bin 292 iş yerinin kepenk kapattığını kaydetti. Hükümetin esnafı korumak zorunda olduğunu ve bunun için bir takım  tedbirler alması gerektiğini vurgulayan Çelikus, ''Önlemler alınmazsa kepenk kapatan iş yeri sayısı artacaktır'' diye konuştu.

MİLLİ GAZETE - 10 MART 2009 SALI
AKRA