İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

‘Bankalar faiz indirimini mevduata yansıtıyor, iş krediye gelince duruyor’

‘Bankalar faiz indirimini mevduata yansıtıyor, iş krediye gelince duruyor’
Ekonomi
|

Sanayi Bakanı Çağlayan, ‘Mevduat faizlerinde Merkez Bankası’nın vermiş olduğu indirimi uygulayan bankalar, tüketici ve üreticiye verdikleri kredilerde de bu indirimi dikkate alsın’ dedi

Sanayi Bakanı Çağlayan, ‘Mevduat faizlerinde Merkez Bankası’nın vermiş olduğu indirimi uygulayan bankalar, tüketici ve üreticiye verdikleri kredilerde de bu indirimi dikkate alsın’ dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, bugün devreye girecek bir yönetmelikle bankalara ilanlarında, tüketiciye kullandıracakları kredilerin nihai maliyetini bildirme zorunluluğu getirileceğini söyledi.

Zafer Çağlayan, Milli Prodüktivite Merkezi’nin (MPM) 48. Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin küresel bir oyuncu olması nedeniyle küresel krizden etkilendiğini ifade etti. Hükümet olarak küresel krize karşı bugüne kadar 50’ye yakın tedbir açıkladıklarını, tedbirlerin bir paket şeklinde ifade edilmemesi nedeniyle zaman zaman eleştirildiklerini anımsatan Çağlayan, “Efendim nerede paket? Ya illa süslü paket olması gerekmiyordu. Buna bir sanayici, üretici gözüyle baktığınız zaman önemli olan bunların ekonomiye getireceği, sağlayacağı katma değerlerdir” dedi.

RADİKAL - 21 MART 2009 CUMARTESİ

AKRA