İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

KDV - ÖTV indirimi iyi fakat, ithalat sınır şart

KDV - ÖTV indirimi iyi fakat, ithalat sınır şart
Ekonomi
|

KDV ve ÖTV'de uygulanan indirimlerin stokları eriteceğine işaret eden KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, otomobil ithalatına bir sınır getirilmemesi halinde kaynakların dışarıya transfer olacağı uyarısında bulundu.

KDV ve ÖTV'de uygulanan indirimlerin stokları eriteceğine işaret eden KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, otomobil ithalatına bir sınır getirilmemesi halinde kaynakların dışarıya transfer olacağı uyarısında bulundu.

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı (KSO) Ayhan Zeytinoğlu ihracatçının dış pazarda rekabet edebilmesi için elektrikte, doğalgazda, suda hammaddede en azından aynı kulvarda aynı koşullarda yarışılabilmesi gerektiğini belirterek, ''kredi olanakları, destekler eşitlenmeli ve istihdam üzerindeki aşırı yükler dengelenmelidir'' dedi.

Zeytinoğlu, KSO Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ekonomik krizin etkilerine değinerek açılan dördüncü pakette ağırlığın bazı sektörlerde ÖTV ve KDV indirimlerinin olduğunu anımsattı.

Amacın stokları eritmek, ve üretimi canlandırmak olduğunu ifade eden Zeytinoğlu, ''Görülüyor ki indirimler etkili oldu. Özellikle otomotivde. Otomotiv bizim için önemlidir. Çünkü Kocaeli'de sektörün bir ağırlığı var'' diye konuştu.

İthalata sınır getirilsin
Stokların eritilmesinin doğru olduğunu ancak vergi indirimi başladıktan sonra yapılacak otomobil ithalatına bir kontrol getirilmemesi durumunda kaynakların dışa transfer edileceğini anlatan Zeytinoğlu, şunları kaydetti: ''İçeride üretimin desteklenmesi esas ihtiyaçtır. İstihdamı ve rekabetçi yapımızı sürdürmek için, üretime yönlenmeliyiz. Otomotiv gibi yan sanayi geniş sektörlerde, hedef, üretim ve ihracat bazında rekabet gücünü kaybetmemek olmalıdır. İhracatçımızın dış pazarda rekabet edebilmesi için elektrikte, doğalgazda, suda, ham maddede en azından aynı kulvarda aynı koşullarda yarışılabilmesi gerekiyor.''

MİLLİ GAZETE - 26 MART 2009 PERŞEMBE

AKRA