İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

G-20 toplanmadan sonucu sızdı şapkadan tavşan çıkmayacak

G-20 toplanmadan sonucu sızdı şapkadan tavşan çıkmayacak
Ekonomi
|

İngiltere Başbakanı Brown'ın uluslararası diplomasi turunun ardından ev sahipliği yapacağı G-20 zirvesinin sonuç bildirgesi basına sızdı, tartışmalar büyüdü, zirve çıkmaza girmiş gibi görünüyor

İngiltere Başbakanı Brown'ın uluslararası diplomasi turunun ardından ev sahipliği yapacağı G-20 zirvesinin sonuç bildirgesi basına sızdı, tartışmalar büyüdü, zirve çıkmaza girmiş gibi görünüyor.

Nisan'da İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılacak G-20 zirvesi için geri sayım sürerken, Kasım ayında yapılan zirvede olduğu gibi bu toplantıdan da çok önemli bir kararın çıkmayacağı beklentisi giderek güçleniyor. Küresel ekonomik krizle mücadele konusundaki tartışmalar ise giderek alevleniyor. Zirveye ev sahipliği yapacak olan İngiltere'nin Başbakanı Gordon Brown'un dünya liderlerine yapacağı 2 trilyon dolarlık mali teşvik önerisinin Alman basınına sızdırılması gerilimi iyice artırdı. İngiliz basını bunun zirveyi sabotaj girişimi olabileceğini yazdı.

9 MİLYON KİŞİYE İŞ
Sunday Times gazetesi liderler tarafından imzalanarak kamuoyuna açıklanacak sonuç bildirgesinin Alman der Spiegel dergisi tarafından sızdırıldığı öne sürdü. Der Spiegel'in haberinde G-20 liderlerinin imzasıyla açıklanacak sonuç bildirgesinde, üzerinde daha önce uzlaşılmış 2 trilyon dolarlık teşvik paketinin uygulamaya konulması kararının yer aldığı iddia edildi. Bildirgede, 2 trilyon dolarlık teşvik paketinin büyümeyi yüzde 2 oranında artırmasının ve bütün dünyada 19 milyon kişiye iş sağlamasının beklendiği kaydedildi. Bildirge taslağında İngiltere'nin 2010 için bir küresel büyüme hedefi konulması isteğinin de yer aldığı da kaydedildi.

BERLİN'DEN YALANLAMA
Sunday Times, haberin sızmasından da Alman hükümetini sorumlu tuttu. Gazete ''bilinçli sabotaj'' olarak nitelediği gelişmenin işaretlerinin Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Brown'a göre mali teşviğe karşı daha ihtiyatlı olan yaklaşımından da hissedildiğini savundu.

SABAH - 30 MART 2009 PAZARTESİ
AKRA