Siyonist Hıristiyanlar olarak da adlandırılan Evanjeliklerin, İsrail'den sonra ikinci en önemli cephe olarak gördükleri Kuzey Irak'ta birçok okul, hastane ve iş binası yaptığını belirten Reynolds, Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin desteğini alan Evanjeliklerin büyük bir misyonerlik faaliyeti içerisinde olduğunu kaydetti.
Irak'ın işgalinden sonra basına yansıyan haberlerde binlerce Evanjelik Hıristiyan papazı ve hahamın bu ülkeye geldiği ve hem misyonerlik faaliyetinde bulunduğu hem de Amerikan askerlerine yardımcı olduğu yazılmıştı. İşgalin üzerinden 6 yıl geçtikten sonra Araştırmacı-Gazeteci Mike Reynolds, Evanjelik Hıristiyanların Kuzey Irak'taki faaliyetlerini yeniden gündeme getirdi. Reynolds göre, Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi'ni perde arkasında Evanjelikler yönetiyor.
IRAK İŞGAL EDİLİR EDİLMEZ EVANJELİKLER AKIN ETTİ
Religion Dispatches sitesine konuşan Araştırmacı-Gazeteci Mike Reynolds, “Eylül 2003'te Saddam Hüseyin'in devrilmesinden dört ay sonra 350 Evanjelik papazı, Kürdistan Bölgesel Hükümeti Başkanı Mesud Barzani tarafından Kerkük'te karşılandı.
KUZEY IRAK'IN ÖNEMİ VE BARZANİ'NİN YARDIMI
Kuzey Irak'ın Evanjelikler için neden bu kadar önemli olduğuna dair bir soruya Reynolds, “Kuzey Irak Evanjelikler için ‘10/40 Penceresi' konumundadır. Bu coğrafi bir konumla ilgilidir. Kuzey yarımkürenin 10 ile 40 derece üzerinde bulunan Kuzey Irak Kuzey Afrika, Hindistan ve Ortadoğu kaplıyor ve Endonezya'da sona eriyor. Bu konsept 1991'de Arjantinli Evanjelik Luis Bush tarafından ortaya atıldı ve daha sonra diğerleri tarafından dünyadaki dinsel savaş alanı olarak deklere edildi. Yani Kilise'nin en son Evanjelik cephesi. Nashville Evanjelikleri Barzani'nin yardımı ve Bush'un desteğiyle Ortadoğu'da karargah kurdu. Evanjelikler, Araplar ile Kürtler arasında devam eden ‘petrol yataklarını kim kontrol edecek' anlaşmazlığından yararlanarak, Barzani'nin yardımıyla Müslüman Kürtleri Hıristiyanlığa geçirmek için çalışıyor. Bunu bana Kürdistan üzerinde uzman olan bir kişi söyledi” şeklinde cevap verdi.
İSLAM'A KARŞI BÜYÜK NEFRET DUYUYORLAR
Evanjeliklerin istihbarat toplayarak gizli taktiklerle görevlerini yaptığını kaydeden Reynolds, “Bunların İslam'a karşı değişmez bir nefret duygusu var. Bunların en tanınmış destekçileri Sarah Palin (Amerikan seçimlerinde Cumhuriyetçi aday John McCain'in başkan yardımcısı adayı olarak yarışmıştı). Bu hareketin liderlerinden C. Peter Wagmer, 2005'te yazdığı bir makalede, Tanrı'nın kendilerini havariler olarak atadığını ve kendilerinin olan bu topraklarda hükmetmeleri gerektiğini yazmıştı” dedi.
HABER VAKTİM - 6 NİSAN 2009 PAZARTESİ






