İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Asker krizinde İran'dan yeni fotoğraf

Dünya
|

İran ile İngiltere arasındaki 'asker tutuklama' krizinde tansiyonun düştüğü bir ortamda, İran daha önceki açıklamalarının aksine tutuklu askerlere ait yeni bir fotoğraf yayınladı.

İran ile İngiltere arasındaki 'asker tutuklama' krizinde tansiyonun düştüğü bir ortamda, İran daha önceki açıklamalarının aksine tutuklu askerlere ait yeni bir fotoğraf yayınladı.

Fotoğrafta 6 İngiliz askeri bir oda içerisinde halı üzerinde otururken görülüyor.
İngiltere Dışişleri Bakanı Margaret Beckett, "krizin kısa süre içinde aşılamayabileceğini" söyledi.
Beckett, İran ile diyaloğun devam edeceğini ancak iki ülke arasında hala anlaşma sağlanamayan noktalar olduğunu vurguladı.
Oysa görüntülerin yayınlanmasından önce her iki taraftan tansiyonu düşüren açıklamalar gelmişti.
İngiltere Başbakanı Tony Blair, İskoçya radyosuna konuşmuş, "Önümüzdeki iki gün çok kritik... İran Başmüzakerecisi Ali Laricani'nin açıklamalarından memnuniyet duyduk" demişti. 
Laricani, askerlerin yargılanmasına gerek olmadığını, askerlerin sınır ihlali yapıp yapmadığını anlamak için uluslararası bir heyet kurulması gerektiğini söylemiş, krizin çözüleceğine inandığını belirtmişti.
İran yönetimi de, İngiltere'nin olumlu yaklaşımı dolayısıyla askerlerin görüntülerini yayınlamaktan vazgeçtiğini duyurmuştu. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın yarın bir açıklama yapması bekleniyor. 
15 İngiliz askeri, Basra Körfezi'nde İran 'karasularını ihlal ettikleri gerekçesi ile 23 Mart'tan bu yana tutuklu bulunuyor.
CNN TURK - 4 NİSAN 2007 ÇARŞAMBA
AKRA