İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Yardımcısı Ankara’dan

Yardımcısı Ankara’dan
Dünya
|

1 Ağustos itibarıyla NATO Genel Sekreterliği’ni üstlenecek olan Anders Fogh Rasmussen, Genel Sekreter Yardımcısını değil, ama özel kalem müdürünü Türkiye’den seçti. Danimarka’nın Türkiye Büyükelçisi Jesper Vahr, yeni dönemde Rasmussen’in en yakın yardımcısı olacak.

1 Ağustos itibarıyla NATO Genel Sekreterliği’ni üstlenecek olan Rasmussen'in, özel kalem müdürü Danimarka’nın Türkiye Büyükelçisi Jesper Vahr oldu.Türkiye’ye eski Danimarka Başbakanı Rasmussen’in Genel Sekreter olmasına yönelik vetosunu kaldırması karşılığında vaadedilen Genel Sekreter Yardımcılığı konusunda ise bir gelişme yok.

Danimarka’nın Türkiye Büyükelçisi Jesper Vahr, yeni dönemde Rasmussen’in en yakın yardımcısı olacak. NATO Genel Sekreterliği görevini 1 Ağustos’ta Jaap de Hoop Scheffer’den devralacak olan Anders Fogh Rasmussen, özel kalem müdürünü Türkiye’den seçti. Danimarka’nın Türkiye Büyükelçisi Jesper Vahr, Rasmussen’in asistanlığını üstlenecek. Türkiye’ye eski Danimarka Başbakanı Rasmussen’in Genel Sekreter olmasına yönelik vetosunu kaldırması karşılığında vaadedilen Genel Sekreter Yardımcılığı konusunda ise bir gelişme yok.

HÜRRİYET - 1 MAYIS 2009 CUMA
AKRA