İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Terörle Mücadele Müsteşarlığı komisyonda

Terörle Mücadele Müsteşarlığı komisyonda
Güncel
|

Terörle Mücadele İçin Kamu Düzeni ve Güvenlik Müsteşarlığı Kurulmasına İlişkin Kanun Tasarısı bu hafta Meclis'te

Terörle Mücadele İçin Kamu Düzeni ve Güvenlik Müsteşarlığı Kurulmasına İlişkin Kkanun Tasarısı bu hafta Meclis gündeminde. 

Tasarı çarşamba günü İçişleri Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacak.Tasarıya göre müsteşarlık, terörle mücadelede kurumlar arasında koordinasyonu sağlayacak.Bünyesinde istihbarat değerlendirme merkezi oluşturulacak müsteşarlığın, güvenlikle ilgili operasyonel bir görevi olmayacak.
Genel Kurul'da ise muhalefetin karşı çıktığı, Türkiye-Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesine ilişkin düzenleme var.Tasarı mayından temizlenecek alanların tarıma açılmasını öngörüyor.Genel Kurul'un  gündeminde rüşvet şuçlarına ilişkin düzenleme de olacak.
Buna göre, yurtdışında rüşvet veren ve Türkiye'de yakalanan Türk vatandaşları hakkında soruşturma açılması için gereken Adalet Bakanı izni kalkacak.Düzenleme hayata geçerse Başbakanlık Teftiş Kurulu da, yolsuzlukla mücadele koordinasyon birimi haline gelecek. Meclis, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bu hafta sadece çarşamba ve perşembe günleri çalışacak.
CNN TURK - 18 MAYIS 2009 PAZARTESİ
AKRA