İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Katılım bankalarının aktifleri yükseldi

Katılım bankalarının aktifleri yükseldi
Ekonomi
|

Türkiye Katılım Bankaları Birliği Başkan Yardımcısı ve Albaraka Türk Genel Müdürü Adnan Büyükdeniz, 2008’de katılım bankalarının aktif toplamlarını yüzde 33 oranında 6.4 milyar lira arttırarak, 25.8 milyar liraya yükselttiklerini söyledi.

Türkiye Katılım Bankaları Birliği Başkan Yardımcısı Adnan Büyükdeniz, 2008’de katılım bankalarının aktif toplamlarını yüzde 33 oranında 6.4 milyar lira arttırarak, 25.8 milyar liraya yükselttiklerini söyledi.

Büyükdeniz, Türkiye Katılım Bankaları Birliği
’nin 8. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, kaynaklardaki artışa bağlı olarak kullandırılan nakdi kredilerde de bir önceki yıla göre yüzde 29 artış göstererek 19.3 milyar liraya yükseldiğini belirtti ve bankacılık sistemince kullandırılan toplam krediler içindeki katılım bankalarının payının yüzde 5.2 olduğunu aktardı.

Büyükdeniz, yakında Suriye’de bir şube açacaklarını, bunun dışında Endonezya’da da bir temsilciliği finansal kuruluşa çevirme çalışmaları yaptıklarını bildirdi.

CUMHURİYET - 21 MAYIS 2009 PERŞEMBE
AKRA