Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, müzakare masasına dıştan gelen etkilerin zarar vermemesi için sürecin yoğunlaşması gerektiğini söyledi. Kıbrıs'ta, liderler 27'inci buluşmalarında müzekere yerine durum değerlendirmesi yaptı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, daha sık bir araya gelme konusunda anlaştı.
Mehmet Ali Talat Cumhurbaşkanlığına gelişinde, ''Sürecin hem temsiciler hem de liderler düzeyinde hızlanacağını'' bildirdi. Talat, "Sonuç olarak bizim düşüncemiz ATAD kararında olduğu gibi dıştan gelecek etkileri azaltabilmek için görüşmelerin daha da yoğunlaşması gerektiğidir'' dedi.
"Ekonomi" başlığını ele alacağı duyurulan taraflar, müzakere yerine, son gelişmeler ışığında durum değerlendirmesi yaptı. Görüşmeye sadece liderler ve temsilcileri katıldı, heyetler yer almadı.
İki saatlik görüşmenin ardından açıklama yapan Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Kıbrıs özel temsilcisi Taaye Brook Zerihoun liderlerin bugüne kadar yapılan çalışmaları değerlendirdiklerini ve süreci yoğunlaştırmak konusunda anlaştıklarını bildirdi. İki lider, 7 Mayıs'ta birayaya gelecek.
TRT - 5 MAYIS 2009 SALI
Kıbrıs'ta durum değerlendirildi


Kıbrıs'ta, liderler 27'inci buluşmalarında durum değerlendirmesi yaptı daha sık bir araya gelme konusunda anlaştı






