Hakkari Çukurca'da mayına basan bir asker şehit oldu, bir üsteğmen ile bir asker ağır yaralandı.
Olay, dün saat 22.30 sıralarında Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde meydana geldi. Arazi taramasına çıkan Jandarma Komando birliklerinin geçişi sırasında 21 yaşındaki Komando Er Lokman Tekin, yola döşeli olan mayını fark etmeyerek üstüne bastı.
Meydana gelen patlama sonrasında Tekin olay yerinde şehit düşerken, bir üsteğmen ile bir asker de ağır yaralandı. Yaralılar Çukurca Devlet Hastanesi'ndeki müdahalenin ardından helikopterle Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı.
Şehit Lokman Tekin'in cenazesi Hakkari'de düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere Adana'ya gönderilecek.Sabancı Merkez Camii'nde kılınması beklenen cenaze namazının ardından da Küçükoba Mezarlığı'nda toprağa verilmesi bekleniyor. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.
CNN TURK - 12 MAYIS 2009 SALI
Hakkari'de mayın tuzağı: 1 şehit, 2 yaralı
Hakkari Çukurca'da mayına basan bir asker şehit oldu, bir üsteğmen ile bir asker ağır yaralandı






