İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Cumhurbaşkanı Gül Bişkek'te

Cumhurbaşkanı Gül Bişkek'te
Güncel
|

Gül, Bakiev'in resmi davetlisi olarak Kırgızistan'da temaslarda bulunuyor. İki liderin görüşmesinde ekonomik ilişkiler gündeme geldi.

Gül, Bakiev'in resmi davetlisi olarak Kırgızistan'da temaslarda bulunuyor. İki liderin görüşmesinde ekonomik ilişkiler gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Kurmanbek Bakiev'in resmi davetlisi olarak bulunduğu Bişkek'te resmi törenle karşılandı.

Gül ile Bakiev ikili ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Görüşmelere, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi hedefi damgasını vurdu.

Cumhurbaşkanı Gül, uluslararası platformlarda her iki ülkenin de benzer görüşleri paylaştığını söyledi.

Özellikle Afganistan'ın istikrarına büyük önem verdiklerini kaydeden Gül, "Bu ülkeye her türlü yardımı yapmamız kanaatini paylaştık." dedi.

Kırgızistan ile ekonomik ilişkileri daha da ileri götürmek arzusunda olduklarını ifade eden Gül, "Özellikle enerji, elektrik üretimi ve orta ölçekli santral yapımı konusunda büyük bir potansiyel bulunuyor" diye konuştu.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Bakiev de, dünyadaki krize rağmen, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmeye devam ettiğini belirtti.

TRT - 27 MAYIS 2009 ÇARŞAMBA
AKRA