İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Filistinli gruplardan Abbas’a uyarı

Filistinli gruplardan Abbas’a uyarı
Dünya
|

Suriye'deki Filistinli gruplar, Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas'ı "ABD hayali" uğruna Filistin halkının haklarından vazgeçmemesi" yönünde uyardı. Hamas, İslami Cihad ve Şam merkezli diğer gruplar yayınlandıkları ortak açıklamada, "barış kisvesi altında" Filistin halkının haklarından feragat edilecek bir anlaşmayı kabul etmeyeceklerini söyledi.

Suriye'deki Filistinli gruplar, Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas'ı "ABD hayali" uğruna Filistin halkının haklarından vazgeçmemesi" yönünde uyardı.  Hamas, İslami Cihad ve Şam merkezli diğer gruplar yayınlandıkları ortak açıklamada, "barış kisvesi altında" Filistin halkının haklarından feragat edilecek bir anlaşmayı kabul etmeyeceklerini söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama ile Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'le bir araya gelen Abbas, dün yaptığı açıklamada, Washington yönetiminin bağımsız bir Filistin devleti kurulmasına ve Batı Şeria'daki işgalci İsrail yerleşim birimlerinin genişlemesinin durdurulmasına destek verdiğini ifade etti.

Filistinli gruplar ise, "ABD'nin, iki devletli çözüm sloganı altındaki yeni uzlaşma hayaline karşı" Abbas'ı uyararak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetini "aşırı ırkçı" olarak niteledi. Filistinli gruplar ayrıca, Gazze Şeridi'ne yönelik iki yıldır devam eden ablukanın ve Batı Şeria ile Doğu Kudüs'ü "Yahudileştirme" faaliyetlerine son verilmesini istedi.

Batı Şeria'da çatışma: 6 ölü
Öte yandan, Batı Şeria'nın Kalkiliye kentinde, Filistinli işbirlikçi güvenlik güçleriyle Hamas direnişçileri arasında meydana gelen çatışmada ölenlerin sayısı 6'ya çıktı. Filistinli kaynaklar, dün sabaha karşı Filistin işbirlikçi güvenlik güçleriyle Hamas'ın El Aksa Tugayları mücahitleri arasında, direnişçilerin bulunduğu bir evde çıkan çatışmada, 3 Filistin polisi, 2 Hamas direnişçisi ile sarılan evin sahibi olan bir sivilin öldüğünü bildirdi.

MİLLİ GAZETE - 1 HAZİRAN 2009 PAZARTESİ

AKRA