İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

Irak'ın dış borcu masaya yatırıldı

Dünya
|

Irak'ta istikrar için yapılan uluslararası konferansta, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Rusya, Irak'ın borçlarının silinmesi konusunda hala anlaşamadı.

Irak'ta istikrar için yapılan uluslararası konferansta, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Rusya, Irak'ın borçlarının silinmesi konusunda hala anlaşamadı. 

Mısır'ın Şarm Eş Şeyh beldesinde yapılan ve Türkiye'yi Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın temsil ettiği konferansta, Irak Başbakanı Nuri El Maliki, borçlarının silinmesi çağrısında bulunmuştu. Konferansta Suudi Arabistan, Irak'ın borçlarının önemli bölümünün silineceğini belirtti, miktar üzerindeki tartışmaların sürdüğünü duyurdu.
Kuveyt ile Rusya ise bu konuda şimdilik herhangi bir taahhüte girmediler, sadece Çin, Irak'ın borçlarının önemli bir bölümünü silmeye hazır olduğunu açıkladı.

Irak'ın dış borcu, 50 milyar doları buluyor. 
Öte yandan konferansta Amerikan ve Suriye dışişleri bakanları ilk defa ikili bir görüşme yaptı. İran ve Amerikan dışişleri bakanları arasında beklenen görüşme, her iki tarafın da talepte bulunmaması dolayısıyla henüz gerçekleşmedi. İran Dışişleri Bakanı Muttaki, İngiltere Dışişleri Bakanıyla biraraya geldi.
TRT - 4 MAYIS 2007 CUMA
AKRA