İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Birlik oluşturan perakendeciler Ortadoğu'ya Irak'tan açılacak

Birlik oluşturan perakendeciler Ortadoğu'ya Irak'tan açılacak
Ekonomi
|

Irak pazarına Erbil'den giriş yapmayı planlayan perakendeciler, önümüzdeki günlerde İran, Suriye ve Mısır'a giderek yatırım ortamını koklayacak ve Ortadoğu'ya yayılacak

Irak pazarına Erbil'den giriş yapmayı planlayan perakendeciler, önümüzdeki günlerde İran, Suriye ve Mısır'a giderek yatırım ortamını koklayacak ve Ortadoğu'ya yayılacak.

Pazarı çeşitlendirmeyi hedefleyen Türk perakende sektörü şimdi de Kuzey Irak'ın yolunu tuttu. 3 Temmuz'da Hewa Group'un davetlisi olarak Erbil'i ziyaret eden 20 Türk markası yetkilisinden 15'i yatırım kararı aldı.

SIRADA İRAN VAR
Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) öncülüğünde hareket eden firmalar Mısır, Suriye ve İran gibi yeni pazarlara da girmek için hazırlık yapıyor. Projenin mimarı BMD Başkanı Ekrem Akyiğit "Aramızda birlik oluşturduk. Avrupalı bir firma gidince dört marka ile giriyor. Biz gidince 150 marka ile gireceğiz. En kötü 20 marka 30 marka girecek pazara" dedi. Ortak hareket edecek firmaların bir diğer hedefi de tek tedarikçi ve tek taşıma firması ile çalışarak maliyetleri azaltmak.

SABAH - 14 TEMMUZ 2009 SALI
AKRA