İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Sevinmek için erken

Sevinmek için erken
Ekonomi
|

G-8 ülkeleri maliye bakanları, kendi ekonomilerinde istikrar işaretleri görülse de kriz sonrası iyileşmenin belirsizliğini koruduğunu açıkladı. Bakanlara göre üretim artsa da işsizlik sürecek.

G-8 ülkeleri maliye bakanları, kendi ekonomilerinde istikrar işaretleri görülse de kriz sonrası iyileşmenin belirsizliğini koruduğunu açıkladı. Bakanlara göre üretim artsa da işsizlik sürecek.

G-8 ülkeleri maliye bakanlarının iki gün süren toplantılarının ardından yayımlanan bildiri, sevinmek için henüz erken olduğunu ortaya koydu.

Zira yapılan açıklamaya göre G-8 ülkelerinin ekonomilerinde istikrar işareti görülse de krizin sonuçlarını ortadan kaldıracak iyileşmede belirsizlik sürüyor. Bildiride, üretim artışı gerçekleşse bile işsizliğin artmayı sürdürebileceğine işaret edildi.

G-8 maliye bakanlarının iki gün süren toplantısının ardından yayımlanan bildiride, iyileşme “kesin” olduğunda, ekonomik kurtarma önlemlerinin nasıl gevşetileceğinin düşünülmeye başlandığı bildirildi

Bildiride, sadece büyük bankaların sağlıklı olmasının sağlanması için ülkelerin gerekli önlemleri alması gerektiği vurgulandı.

ABD ve Kanada, Avrupa ülkelerine bankalarına daha fazla stres testi uygulaması ve sonuçlarını yayımlaması konusunda baskı yaparken, bazı Avrupa ülkeleri buna direniyor.

Maliye bakanları toplantısı, temmuz ayında İtalya’nın L’Aquila kentinde toplanacak G-8 Zirvesi’nin gündemini belirliyor olması açısından önem taşıyor.

Öte yandan söz konusu iki günlük toplantı, küreselleşme karşıtları tarafından liderlerin maskeleri takılarak protesto edildi. Protestocular, krizin ağırlığı altında ezilirlerken liderlerin istifini bozmadığı şeklinde görüntüler ortaya koydu.

CUMHURİYET - 15 HAZİRAN 2009 PAZARTESİ
AKRA