İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Dışişleri'nden Çin'e 'uyarı'

Dışişleri'nden Çin'e 'uyarı'
Güncel
|

Türk Dışişleri Uygur katliamıyla ilgili Çin'e yumuşak bir uyarıda bulundu

Türk Dışişleri Uygur katliamıyla ilgili Çin'e yumuşak bir uyarıda bulundu.

Dışişleri Bakanlığı, Urumçi'de meydana gelen olaylara sebebiyet veren sorumluların en kısa zamanda tespit edilmesinin ve adaletin tecelli etmesinin beklendiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti Urumçi'de dün meydana gelen olaylarda, edinilen ilk bilgilere göre 140'tan fazla insanın hayatını kaybettiğinin, 800 kişinin de yaralandığının derin üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:
"Olaylara sebebiyet veren sorumluların en kısa zamanda tespit edilmesini ve adaletin tecelli etmesini bekliyoruz. İstikrarlı ve müreffeh bir ülke olma yolunda hızlı adımlarla ilerleyen Çin Halk Cumhuriyeti'nde bu tür olayların ileride meydana gelmemesi için gerekli tedbirlerin alınacağına inanıyoruz. Yaralılara acil şifa, hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına ve başta Sincan Uygur Özerk Bölgesi halkı olmak üzere tüm Çin halkına başsağlığı diliyoruz."

DÜNYA BÜLTENİ - 6 TEMMUZ 2009 PAZARTESİ
AKRA