İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Çin önce öldürdü, şimdi yatırım yapıyor

Çin önce öldürdü, şimdi yatırım yapıyor
Dünya
|

Çin, Uygurların yaşadığı Doğu Türkistan'a 2009 yılı için ayırdığı yatırım tahsisatını arttırdığını açıkladı

Çin, Uygurların yaşadığı Doğu Türkistan'a 2009 yılı için ayırdığı yatırım tahsisatını arttırdığını açıkladı. 

Doğu Türkistan'da Uygurları katleden Çin'den göz boyama yatırımı açıklaması geldi. Çin yıllardır kaynaklarını kullandığı Doğu Türkistan'a 13,2 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı. Açıklamanın 184 kişinin öldüğü olaylardan hemen sonra gelmesi dikkat çekti.

Çin, bu yıl için saptanan yıllık yatırım programlarının dışında, Doğu Türkistan'a 4,5 milyar yuan daha tahsis etti.

Son tahsisatla, 2009 yılında Sincan'daki projeler için 90 milyar yuanlık (13,2 milyar dolar) yatırımın gerçekleştirilmesinin planlandığı ve bu miktarın Sincan'ın inşa tarihinde bir rekor olduğu bildirildi.

Çin Uluslararası Radyosunun haberinde, Sincan Uygur Özerk Bölgesi Kalkınma ve Reform Komitesi tarafından verilen bilgilere göre, merkezi maliyenin destekleriyle gerçekleştirilecek 170 proje, su işleri, ulaşım, enerji, tarım, çevre ve kamu işleri gibi alanları kapsıyor.

DÜNYA BÜLTENİ - 16 TEMMUZ 2009 PERŞEMBE
AKRA