Venezuela hükümeti Kolombiya'yı, Venezuela'ya bir müdahaleyi haklı çıkarmaya çalışmakla suçladı.
Kolombiya Devlet Başkanı Alvaro Uribe, İsveç'in 1980'lerde Venezuela'ya sattığı tanksavar roketatarlarının Kolombiya Devrimci Silahlı Güçlerinin (FARC) elinde bulunduğunu iddia etmişti.
Venezuela'nın Bogoto Büyükelçisi Gustavo Marquez, Kolombiya'yı, söz konusu silahların mevcudiyetini "Venezuela'ya bir müdahaledeyi haklı çıkarmak" için kullanmakla suçladı.
Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında da "Kolombiya hükümetinin her saldırısına çok sert karşılık verileceği" belirtildi.
Venezuela ile Kolombiya arasındaki ilişkiler, Venezuela hükümetinin Bogota ile Washington arasında, ABD'nin bu ülkedeki askeri mevcudiyetini artırması için yapılan görüşmeler yüzünden gerginleşti.
Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Kolombiya'daki ABD güçlerinin ülkesine bir tehdit oluşturacağı görüşünü savunuyor. Chavez, ABD ile Kolombiya arasındaki askeri görüşmeler nedeniyle Kolombiya büyükelçisini geri çağırmıştı
CNN TÜRK - 31 TEMMUZ 2009 CUMA
Venezuela - Kolombiya ilişkileri gerginleşiyor
Venezuela hükümeti Kolombiya'yı, Venezuela'ya bir müdahaleyi haklı çıkarmaya çalışmakla suçladı






