İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

Irak'a 'Haçlı Seferi'

Irak'a 'Haçlı Seferi'
Dünya
|

Irak'ta sayısız cinayete karışan şirketin iki elemanının mahkemeye verdiği ifade: Tapınak Şövalyeleri gibi adam öldürdük

Nation dergisi, Irak'ta ismi sayısız işkence ve cinayete karışan şirketin iki elemanının mahkemeye verdiği şok ifadeleri ele geçirdi: Tapınak Şövalyeleri gibi adam öldürdük.

Özel güvenlik şirketleri, ABD'nin 2003 yılında Irak'a girmesinden sonra insanlık dışı uygulamalarla gündeme geldi. Sivil ölümleri ve işkencelerle anılan bu şirketlerin en ünlüsü Pentagon ve Amerikan Savunma Bakanlığı tarafından görevlendirilen Blackwater oldu. Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin "Kesinlikle ülke topraklarında görmek istemiyorum" dediği bu şirketin ismi Amerika'nın Virginia eyaletinde açılan yeni bir davayla yeniden gündeme geldi. Şirketten ayrılan 2 eski paralı asker ve 60 Iraklı ile birlikte şirket ve şirketin sahibi Eric Prince hakkında suç duyurusunda bulundu.

İSLAMA KARŞI SAVAŞ
"John Doe 1 ve John Doe 2" olarak açıklanan iki paralı askerin iddialarına göre Irak'ta resmen Haçlı Seferi misyonu üstlenmiş! Amerika'nın önde gelen dergilerinden The Nation'ın ele geçirdiği mahkeme belgelerinde şirket çalışanlarının şu ifadeleri yer aldı: "Şirketin sahibi Eric Prince kendini bir Hristiyan Haçlı olarak görüyordu. Bu niyetle bütün Müslümanları yok ederek İslam dinini ortadan kaldırmak istiyordu..."

'PROFESYONEL KATİL'
Şirketin eski iki çalışanı, güvenlik şirketinin ayrıca suç teşkil eden video görüntüleri, e-posta yazışmaları ve belgeleri yok ederek şüpheli bazı olayları da ört bas ettiğini söyledi. Şirketin sahibi ve yönetim kurulu başkanı Eric Prince'nin daha önce şirketle ilgili Amerika'daki yetkili mercilere bilgi sızdıran birçok eski çalışanı öldürdüğünü de öne sürdü. Şirketin Iraklı Müslümanları öldürmek için elinden geleni yapacak özel profesyonel kişileri istihdam ederek Irak'ta görevlendirdiğini söyledi. "Bu kişiler, Haçlı Seferleri'nde yer alan Tapınak Şövalyeleri'nin iletişim taktiklerini kullanıyordu. Tapınak Şövalyeleri'ne ait sembollerden dövmeler yaptırıyorlardı" dediler. 2001 yılından beri şirkete ABD hükümeti tarafından 1 milyar dolardan fazla ödeme yapıldı.

En az 190 sivilin ölümünden sorumlular
Iraktaki ABD Büyükelçiliği ve elçilik personelini koruyan özel Amerikan güvenlik şirketi Blackwater'ın ismi Irak'ta birçok ölüm, kaçakçılık, işkence olayına karıştı. Sivillere yollarda rast gele ateş eden Blackwater'ın Irak'ta ipini çeken olan 16 Eylül 2007'de yaşandı.... 11 sivilin öldürülmesinden şirket sorumlu tutuldu. Olayın ardından Irak'taki yabancı özel güvenlik şirketlerinin varlığı tartışmaya açıldı. Irak'ta ve ABD'de şirket hakkında soruşturmalar sürüyor.

SABAH - 7 AĞUSTOS 2009 CUMA
AKRA