Halen 150 işyerinde tüketiciye yönelik perakende pirinç, mercimek ve fındık satışı yapan Ofis, satışların yaygınlaştırılarak daha fazla tüketiciye ulaşılması amacıyla marketlere de, TMO’nun belirlediği satış fiyatlarından satmak şartıyla ürün veriyor.
TMO Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Ofis’in, faaliyet alanındaki ürünlerle ilgili piyasaları yakından takip ederek, piyasa düzenleme görevini yerine getirdiği vurgulandı. Faaliyet alanındaki buğday, pirinç ve mercimek gibi ürünlerde bu yıl ülke ihtiyacının tamamını karşılayacak şekilde yüksek rekolte beklendiği, dolayısıyla bu ürünlerin mamullerinde fiyat artışını gerektirecek bir durumun olmadığı belirtilen açıklamada, şöyle devam edildi:
“Buğdayda, yüksek rekoltenin gerçekleştiği bir hasat dönemi yaşanıyor. Mercimekte, ülkemizin bütün ihtiyacını karşılayacak üretim gerçekleşti. Kanada gibi dünyanın önemli ihracatçı ülkelerinde önümüzdeki aylarda iyi bir rekoltenin gerçekleşmesi bekleniyor ve TMO’da da yeterli stok bulunuyor. Pirinçte, ülkemizin ihtiyacının tamamını karşılayabilecek bir üretim bekleniyor ve bir ay içerisinde hasat başlayacak. TMO’da yeterli stok var. Dünyada fiyatlar uygun seviyelerde seyrediyor ve yeteri kadar ürün bulunabiliyor. Dolayısıyla bu ürünlerin ve mamullerinin satış fiyatlarında artışa sebep olacak bir piyasa ortamı söz konusu değildir. Bu sebeple, fiyat artışı ile ilgili endişeye gerek yok.”
RADİKAL - 7 AĞUSTOS 2009 CUMA






