İstanbul'da 27 Temmuz-2 Ağustos arasında yapılan trafik denetimlerinde, 30 bin 806 araç denetlendi, 25 bin 976 sürücüye ceza kesildi.
Kontrollerde, 5 bin 780 sürücüye 'yasak park', 6 bin 237 sürücüye 'kırmızı ışık ihlali', 301 sürücüye 'alkollü araç kullanmak', 81 sürücüye 'görüşü engelleyici süs eşya (renkli cam) taktırmak', 2 bin 123 sürücüye 'emniyet şeridi ihlali', bin 400 sürücüye 'seyir halinde cep telefonu kullanmak', 6 sürücüye 'taşıma sınırı üzerinde yük almak veya dingil ağırlıklarını aşacak şekilde yüklemek', 30 sürücüye 'azami toplam ağırlığın üzerinde yükleme yaptırmak', 19 araç sürücüsüne 'korsan taşımacılık yapmak' ve 9 bin 590 araç sürücüsüne de diğer kanun maddelerinden ceza uygulandı.
Motosiklet sürücülerine yönelik denetimlerde de 66 sürücüye 'yetersiz ehliyet sınıfı ile motosiklet kullanmak', 86 sürücüye 'motosiklet kullanırken kask takmamak' ve 109 sürücüye de Karayolları Trafik Kanunu'nun diğer maddeleri uyarınca ceza kesildi.
Ticarî taksilere yönelik uygulamalarda ise Aksaray varyant altı, Çarşıkapı Meydan ve Ayasofya Meydanı'nda tramvay yolu ihlallerine, duraklama ve kısa mesafeli yolcu almamaya karşı yapılan çalışmalarda ise toplam 148 adet cezai işlem yapıldı.
Kontroller kapsamında bin 146 araç da otoparka çekildi. Söz konusu tarihler arasında 1'i ölümlü, 124'ü yaralamalı, 398'i de maddi hasarlı olmak üzere toplam 523 trafik kazası meydana geldi.
MİLLİ GAZETE - 25 AĞUSTOS 2009 SALI







