İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

Türkçe yayına karşı kampanya

Türkçe yayına karşı kampanya
Dünya
|

Bulgaristan’da ırkçı ve aşırı milliyetçi ATAKA partisinin yayın organı olarak bilinen özel televizyon kanalı “SKAT TV”, Bulgaristan Devlet Televizyonu’nda (BNT) Türkçe haberlerin yayından kaldırılması için imza kampanyası başlattı

Bulgaristan’da ırkçı ve aşırı milliyetçi ATAKA partisinin yayın organı olarak bilinen özel televizyon kanalı “SKAT TV”, Bulgaristan Devlet Televizyonu’nda (BNT) Türkçe haberlerin yayından kaldırılması için imza kampanyası başlattı.

Ülkede 8 yıldır günde 15 dakika yayımlanan Türkçe haber bülteninin yasaklanması talebiyle başlatılan kampanya çerçevesinde, SKAT TV çalışanları başkent Sofya ile büyük şehirlerin merkezlerine kurdukları standlarda halktan imza toplamaya çalışıyor. Sofya’da 2 bin 200, ülke genelinde ise 40 bin imza toplandığını belirten kampanya sorumlusu Nenço Nenov, “Bulgaristan’da Türk yok. Müslümanlar var. Kendini Türk olarak görenler sadece kendilerine zarar veriyorlar” iddiasında bulundu.

CUMHURİYET - 29 AĞUSTOS 2009 CUMARTESİ

AKRA