İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

ABD’den Karzai’ye uyarı

ABD’den Karzai’ye uyarı
Dünya
|

Afganistan’da seçim sonuçlarıyla ilgili tartışma sürerken ABD’den ülkede seçim krizi sona ermedikçe ve “güvenilir bir ortak” iktidara gelmedikçe Afganistan’a asker gönderme kararının askıya alınabileceği mesajı geldi

Afganistan’da seçim sonuçlarıyla ilgili tartışma sürerken ABD’den ülkede seçim krizi sona ermedikçe ve “güvenilir bir ortak” iktidara gelmedikçe Afganistan’a asker gönderme kararının askıya alınabileceği mesajı geldi.

Beyaz Saray Genel Sekreteri Rahm Emanuel yaptığı konuşmada, Barack Obama yönetiminin ilk önce “Afgan liderlerin ülkede güvenliğin ve halkın ihtiyacı olan hizmetlerin sağlanması için güvenilir ortak olup olmadıklarından emin olmak istediğini” söyledi. Afganistan’da meşru bir hükümet kurulmadan asker gönderme kararı almanın “sorumsuzluk” olacağını kaydeden Emanuel, George W. Bush yönetiminin Afganistan politikasını da eleştirerek, “Şurası açık ki 8 yıllık savaş boyunca sürüklenip durduk. Şimdi en baştan başlıyoruz, Afganların gerçek bir ortak olmak için gerekli ne bir güvenlik gücü ne de bir ordusu var” dedi.

Afganistan’a önceki gün giden Obama’nın danışmanlarından Senatör John Kerry de, bu ülkeye asker gönderilmesinin Afgan hükümetine bağlı olduğunu belirtti.

CUMHURİYET - 20 EKİM 2009 SALI

AKRA