ABD’nin Irak’taki yatırımlarını arttırmak amacıyla bir grup işadamıyla birlikte Washington’a giden Irak Başbakanı Nuri el Maliki, dün başlayan ABD-Irak İş ve Yatırım Konferansı kapsamında ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile görüştü.
ABD’nin Irak’taki askerlerinin bir bölümünü çekmeye hazırlandığı dönemde düzenlenen konferans, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğini arttırmayı hedefliyor.
Clinton, konferansla Irak’a daha fazla uluslararası yatırım yapılmasının yolunu açmayı umduklarını söyledi.
Clinton ayrıca, görüşmede Irak’la Stratejik Çerçeve Anlaşması kapsamında ortak bir diplomatik koordinasyon komitesi kurulması yönünde anlaşmaya vardıklarını kaydetti. Bugün sona erecek konferansta, “işgalin ardından Irak’ın yeniden yapılandırılması” amacıyla ABD’den birçok şirket temsilcisi Iraklı işadamları ve bölgesel liderlerle bir araya gelecek. Irak hükümeti, ülkede altyapının yeniden kurulması için yaklaşık 400 milyar dolara ihtiyaç olduğunu ve bunun için dış yatırımlara ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor.
CUMHURİYET - 21 EKİM 2009 ÇARŞAMBA
Askerlerin yerini şirketler alacak


ABD’nin Irak’taki yatırımlarını arttırmak amacıyla bir grup işadamıyla birlikte Washington’a giden Irak Başbakanı Nuri el Maliki, dün başlayan ABD-Irak İş ve Yatırım Konferansı kapsamında ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile görüştü






