Suudi Arabistan’ın, tarım yatırımları için favori ülkelerinin başında Türkiye’nin yer aldığı açıklandı. Tarım Bakanı Mehdi Eker ve Suudi Arabistan Tarım Bakanı Fahd Balghunaim Riyad’da dün bir araya geldi.
Suudi Arabistan’da yayımlanan Arab News gazetesi, iki ülkenin tarım alanındaki işbirliği için ortak bir strateji belirlemeye hazırlandığını yazdı.
Türk Büyükelçiliği’ni temsilen Sadık Arslan’ın “İki ülke tarımdaki işbirliğini artırmak istiyor” şeklindeki görüşlerine de yer veren gazete, Suudi Arabistan kralı Abdullah’ın ülkenin gıda sorunu yaşamaması için çizdiği strateji gereği tarıma yöneldiğini yazdı.
Suudi Arabistan’ın birçok ülkede çiftlikler satın aldığını ve ortaklıklara gittiğini belirten gazete Türkiye’nin verimli toprakları, iklimi ve yağmur oranları nedeniyle yatırım için en çok tercih edilecek ülkeler arasında yer aldığını kaydetti. Türkiye topraklarının yüzde 35.5’inin tarıma elverişli olduğunu yazan gazete Suudi işadamlarının tarım yatırımı için Türkiye’ye büyük ilgi duyduğunu belirtti.
Geçen ay da Eker, Suudi Arabistanlı bir yatırımcı heyetini kabul etmişti. Basına kapalı görüşmede, Başbakanlık Yatırım Destek Ajansı yetkilileri de hazır bulunmuştu.
SABAH - 28 EKİM 2009 ÇARŞAMBA
Suudiler,Türkiye’de tarım yatırımı yapacak
Suudi Arabistan’ın, tarım yatırımları için favori ülkelerinin başında Türkiye’nin yer aldığı açıklandı. Tarım Bakanı Mehdi Eker ve Suudi Arabistan Tarım Bakanı Fahd Balghunaim Riyad’da dün bir araya geldi






