İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

NATO-Rusya anlaşamadı

Dünya
|

NATO ve Rusya savunma bakanları, Avrupa'da Konvansiyonel Silahların sınırlandırılması Antlaşması konusundaki görüş ayrılıklarını aşamadılar.

NATO ve Rusya savunma bakanları, Avrupa'da Konvansiyonel Silahların sınırlandırılması Antlaşması konusundaki görüş ayrılıklarını aşamadılar.

1999 tarihli antlaşmayı sadece Belarus, Rusya, Kazakistan ve Ukrayna onayladı. 
NATO ülkeleri ise, onay işlemi için önce Rusya'nın askerlerini Gürcistan ve Moldova'dan çekmesi şartını ileri sürüyor.
Rusya, Amerika'nın Romanya ile Bulgaristan'da askeri üs açma planlarının antlaşmanın ihlali anlamına geldiğini savunarak, kendisinin de artık antlaşmaya uymayacağını açıklamıştı.
Brüksel'deki toplantıda NATO dışişleri bakanları, Romanya ve Bulgaristan'da kurulacak üslerin kalıcı olmayacağını savunarak, antlaşmayı ihlal etmedikleri konusunda Rusya'yı iknaya çalıştılar.
Rusya ise Batılı ülkeleri iki yüzlülükle suçlayarak, üslerin İran tehditine karşı kurulduğu yolundaki NATO savunmasını kabullenmedi.
TRT - 11 MAYIS 2007 CUMA
AKRA