İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

KKTC En ciddi ilişkimiz Suriye ile

KKTC En ciddi ilişkimiz Suriye ile
Dünya
|

KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Hamza Ersan Saner, Orta Doğu ve Arap ülkelerine yönelik Türkiye ile paralel strateji yürüteceklerini belirterek, İslam ve Arap ülkeleri içinde en ciddi ilişkilerinin Suriye ile olduğunu söyledi.

KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Hamza Ersan Saner, Orta Doğu ve Arap  ülkelerine yönelik Türkiye ile paralel strateji yürüteceklerini belirterek, İslam ve Arap ülkeleri içinde en ciddi ilişkilerinin Suriye ile olduğunu söyledi.

Kıbrıs Rum yönetimin, Suriye'nin Lazkiye ve Lübnan'ın Trablus limanları ile KKTC'nin Gazimağusa limanı arasında yapılan feribot seferlerinin durdurulmasına yönelik girişimlerine de değinen Bakan Saner, Rumların sadece Suriye ve Lübnan'da değil, her yerde karşılarına çıktığını söyledi.

KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Hamza Ersan Saner, Orta Doğu ve Arap ülkelerine yönelik Türkiye ile paralel strateji yürüteceklerini belirterek, İslam ve Arap ülkeleri içinde en ciddi ilişkilerinin Suriye ile olduğunu söyledi. Bakan Saner, KKTC ile Suriye arasındaki turizm ilişkisinin arttırılmasına yönelik çabalar olduğuna işaret ederek, KKTC'nin, İslam ve Arap ülkeleri arasında en ciddi ilişkisinin Suriye ile olduğunu kaydetti. 2010 yılı başında KKTC ile Suriye seyahat ve turizm acentelerinin bir araya geleceğini bildiren Saner, ''Bu toplantılardan çıkacak sonuç ışığında, iki ülke arasındaki (deniz) seferlerin sıklığı ve turist akışının nasıl sağlanacağı ortaya çıkacak'' dedi. Orta Doğu ve Arap ülkelerine yönelik Türkiye ile paralel strateji yürüteceklerini, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı yakın zamanda KKTC'ye beklediklerini belirten Saner, şunları söyledi: ''Biz, Sayın Bakan ile yaptığımız görüşmelerde KKTC'nin tüm dünyada tanıtılmasına ilişkin neler yapılacağını da konuşuyoruz. Türkiye'nin katılacağı tüm uluslararası fuarlarda, KKTC'ye ilgili standlarda yer verilmesine ilişkin girişimlerimiz var. Yaklaşık 1,5 ay önce Ankara'ya yaptığım ziyarette de bazı fikir ve projeleri tartıştık.''

Rumların engellemeleri
Kıbrıs Rum yönetimin, Suriye'nin Lazkiye ve Lübnan'ın Trablus limanları ile KKTC'nin Gazimağusa limanı arasında yapılan feribot seferlerinin durdurulmasına yönelik girişimlerine de değinen Bakan Saner, Rumların sadece Suriye ve Lübnan'da değil, her yerde karşılarına çıktığını söyledi. Saner, ''Bu konu, ne sadece Lübnan'da ne de Suriye'de karşımıza çıkıyor. Genel anlamda dünyanın hangi ülkesine, yeni bir destinasyon olarak girmeye çalışsak Kıbrıs Rum kesiminin bu tip tepkileri ile karşılaşıyoruz. Romanya, Polonya, İtalya için bunların aynısını yaşadık'' dedi. Saner, Kıbrıs Rum yönetimin bu tür engelleme çabalarını, ''Kıbrıs Rum kesiminin izolasyonlar altında ezilen Kıbrıs Türk halkına neler yapmak istediklerinin en ciddi göstergesi'' olarak değerlendirdi.

MİLLİ GAZETE - 26 EYLÜL 2009 CUMARTESİ
AKRA