İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Turizmde KDV indirimi 2008'de

Ekonomi
|

Turizmde KDV indirimi 2008'den itibaren yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülecek.

Turizmde KDV indirimi 2008'den itibaren  yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülecek.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan,  turizm  sektöründeki KDV indiriminin genel olacağını ve bu  konudaki çalışmaların en geç  yarın tamamlanarak hükümete  sunulacağını ifade etti.
Gıda ürünlerinde de KDV indiriminin söz konusu olacağını  bildiren Unakıtan,  indirimin bazı ürünlere seçimden önce  uygulanacağını bildirdi
Unakıtan'ın verdiği bilgiye göre, turizm sektöründe yüzde  18 olan KDV oranı  yüzde 8'e düşürülecek. KDV indirimi 2008'den  itibaren uygulanacak.
Gıda ürünlerinde de KDV oranları düşürülecek.
Bazı  ürünlerde KDV indirimi seçimden önce, bütçeye yük getireceği  düşünülen  bazı ürünlerde ise 2008'den itibaren uygulanacak.
Maliye  Bakanlığı'nda KDV indirimiyle ilgili teknik çalışmaların  sürdüğünü  belirten Unakıtan, bir iki gün içinde çalışmaların  sonucunu hükümete  sunacaklarını bildirdi.
"Biz Taahhütlerimizin  Arkasındayız"
Unakıtan, memura enflasyon  farkı verilip  verilmeyeceğine ilişkin bir soruyu da "Yılın ilk 6 ayında çıkacak  enflasyondan sonra hesaplama yapılacak, ona göre hareket edilecek,  biz  taahhütlerimizin arkasındayız. " şeklinde yanıtladı. 
TRT  - 24 MAYIS 2007 PERŞEMBE
AKRA