İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

İsviçre hesapları sorgulanabilecek

İsviçre hesapları sorgulanabilecek
Ekonomi
|

Türkiye ile İsviçre arasında "Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması" imzalandı. Yeni düzenleme ile Türkiye artık gizli hesapları inceleyebilecek

Türkiye ile İsviçre arasında "Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması" imzalandı. Yeni düzenleme ile Türkiye artık gizli hesapları inceleyebilecek.

Türkiye, İsviçre'deki gizli hesapları artık sorgulayabilecek. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Çember daralıyor. İsviçre ile de gizli hesap dönemi kapandı" dedi.

Şimşek, Rusya'nın başkenti Moskova'da yaptığı açıklamada, Türkiye ile İsviçre arasında imzalanan Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması'nın ardından, Bern'in özellikle bankacılık sırlarıyla ilgili bilgi değişimi politikasında değişikliğe gitttiğini söyledi.

Bilgi değişiminin, bankacılık sırlarını içerecek şekilde yeniden düzenlendiğini belirten Şimşek, metnin parafe edildiğini de açıkladı.

Yeni anlaşmaya göre, tarafların bilgi talebinin, bilginin bir banka, bir finans kurumu, vekil veya temsilci nezdinde tutulmasının gerekçe gösterilerek reddedilmesi artık söz konusu olmayacak.

Böylelikle, iki ülke açısından vergi kaçakçılığı, vergiden kaçınma ve zarar verici vergi rekabeti ile mücadenin kolaylaşacağını belirten Şimşek, "İsviçre ile de gizli hesap dönemi kapandı. Çember daralıyor" diye konuştu.

TRT - 12 KASIM 2009 PERŞEMBE

AKRA